måndag

Har haft en mer eller mindre datafri helg, så skönt så! Haft mamsen på besök, och är nu tillbaka hemma i Falun ett tag :)

Idag skall det distanskursas en del. Wohey.

dagen D

Tentadagen has arrived. Om 5 timmar sitter vi där allihop och kämpar på. Ska bli så skönt det är över.

Sen kommer mamsen hit! Blir nog en bra helg det här :)

torsdag

Dagen före tenta. Sista rycket. Och såklart en tur till affären för att införskaffa lite tentasmaskigheter ;) Behövs nåt som håller en uppe, lite drygt att dippa halvvägs in i tentan, och bara dööööö....

klantarsle

Här är man duktig och kokar grönsaker, och vad händer? Jo man skaffar sig en brännskada så handen blir oanvändbar...

Skulle hälla av vattnet från grönsakerna, tappade taget om locket på kastrullen, och hällde ut kokande vatten i handen istället. Mitt i handflatan. Nu gör det ont som jag vet inte vad. Har suttit med handen i en skål med vatten, och ser nu ut som ett russin. Men att ha handen i vatten är enda läget som inte får mig att vilja gråta av smärta i princip. Fifan.

Tur i oturen att det var vänsterhanden dock, en handikappad högerhand och tenta om 2 dagar känns inte som en bra kombo. Gäller att se saken från den ljusa sidan...

Är dock inte tillräckligt skadad för att kunna släppa skolböckerna med gott samvete ;)
Så på't igen!

tisdag

Skola-plugg-spinning-städa-plugg. Är sån variation dessa dagar.

aha-upplevelse

Det finns en låt som gäckat mig ett bra tag nu. Den är med i reklamen för nåt tv-spel. Och jag har tokgillat den. Så fick jag veta häromdan vad det var för en låt.

Enjoy!
Bullet with butterfly wings - Smashing Pumpkins

Tentaplugg it is! So far so good!

dsc01314 (MMS)

Tentaplugg it is! So far so good!


4 dagar kvar

4 dagar till tenta. Tentaplugg i skolan står på schemat idag. Bara att ge sig ut i snöandet...

Lite vååår nu kanske? :D

söndag

Tvätt och plugg. Nuff said.

men burr!

Va underbart det är att vakna och det är 20 minus ute, och 12 plus inne. Superskönt, verkligen. Värmedyna och filt i soffan it is! Ska dock dra mig iväg till gymmet sen...och lite handling..så jag sen kan sitte inne och plugga resten av dan...wohey.

pojkhuvud

Jo, jag har väl ett pojkhuvud har jag insett. Alltså, vad gäller skolan så föredrar jag och är bäst på sådant som killar "ska" vara bra på. Typ matte. Vilket gör den nuvarande forskningsmetodskursen lite problematisk. Eller inte problematisk, det blir bara konstigt på nåt vis. En rätt stor del av kursen handlar om statistik, och dessutom är det ren fakta som ska läras in, inte "relativ fakta" som rätt många av dom andra kurserna handlar om.

Grejen med just statistiken är att man "ska" tycka den är svår. Man "ska" ha problem med den. Det verkar alla ha. Inget fel med det, absolut inte, men jag då, som inte har problem med det, som alltid gillat matte och varit bra på det...det känns som att det förväntas av en att man ska beklaga sig och tycka det är omöjligt och blabla. Och inte fan kan man ju kläcka ur sig att "nämen jag är bra på det här, för mig är det här helt logiskt och bra", när alla andra mest beklagar sig över hur svårt är det. Då blir det ju bara skryt av det hela. Men, så är det iaf. It's out in the open. Jag tycker inte statistik är svårt.

Jag räknar dessutom hellre statistik än analyserar kvalitativa intervjuer. Men det verkar också vara ett stort hyschpysch. Man "ska" föredra den kvalitativa delen, med analyser och tolkningar hit och dit, man kan inte se världen i siffror, det säger ingenting på riktigt. Nehej, men om jag vill det ändå då? Jag gillar när det är rakt på sak, svart eller vitt, ingen relativitet, rätt eller fel. Alltså passar statistik mig perfekt. Mitt stora problem inför tentan är inte själva räknandet, det är att jag är för snabb så jag kan slarva och missa en siffra, då är det kört. Då kommer det lysa en stor fet nolla breve min uträkning.

Min poäng är bara att det stör mig att det på nåt vis är tabu att gilla matte. Att säga att man är bra på det. Man får ju vara bra på annat? Menmen, det här är min blogg, jag säger vad jag vill, så såhär är det. Jag gillar matte, har alltid gjort, och har alltid varit bra på det. Sådeså.


värdelöst

Totalt värdelös och bortkastad dag. Vad fick vi ut av det där? Ingenting. Så typ halva klassen smet tidigare. Så illa var det. Helt meningslöst inför tentan. Bara, fel. Nej huvva.

fredag

Så underbart det är när det är fler minusgrader ute än det är plusgrader inne när man vaknar! Då är det verkligen inte alls drygt att gå upp från en varm, mjuk, och skön säng...inte alls...

Anyhow, ännu en heldag i skolan hägrar. Följt av mera plugg. Vilken även helgen kommer bestå av.

En distanskurs jag ska läsa börjar nästa vecka, vilken innehåller ett gäng böcker att läsa, vilket betyder att jag måste dubbla pluggandet nu fram till tentan i "ordinarie" kurs. Blir nog bra det ;) Hade kunnat vara värre...hade kunnat vara sociologi jag vart tvungen att dubbla med, då hade det varit fruktansvärt mycket att läsa! Nu är det bara mycket! hehe

Nej göra sig klar och hoppa på cykeln i alla dessa minusgrader kanske...wohey!

effektiv

"jobbigt" samtal 1: 
"jobbigt" samtal 2: 
plugg: 
spinning:

det går ju finfint det här!

Nu: meeera plugg. En vecka till tenta!

aldrig sovmorron

Nej aldrig har man tid med en riktig sovmorron. Och ändå snoozade jag för länge idag. Låg kvar i sängen ända till 8.20...det ger lite ångest när man vet man borde sitta med skolböckerna heeeela dagen lång! Ska strax sätta igång. Men först lär jag ju kolla på "mysteriet på greveholm" som barnkanalen har börjat visa igen..hehe ;)


sicken tabbe

Ok, det är mänskligt att fela. Alla gör väl misstag då och då. Men det är skillnad på misstag och misstag:Det är liksom inget liiiitet misstag. Inget man direkt kan sopa under mattan och säga "äsch, det gör inget, det är väl inte hela världen". Nu verkar det ju förvisso ha gått bra, men jävlar i min lilla låda vad bitter man skulle varit om man blev smittad på det viset...det är inte ok. Någonstans. Borde inte få gå att göra ett sånt misstag.

Älska sjukvården! ♥

Kvalitativ forskningsmetod. I is a bit bor...

dsc01313 (MMS)

Kvalitativ forskningsmetod. I is a bit bored. Och börjar bli hungrig. 2 timmar till lunch.


onsdag

Heldag i skolan vankas, och jag ser fortfarande ut som ett troll!

blast from the past

Har återupptäck en riktig gammal goding. Poison - Alice Cooper. Så bra, så bra. Så bäst. Så många minnen.

Poison - Alice Cooper

i tid!

Tjohej, SJ höll tidtabellen!

tisdag

Och dags för ännu en tågresa idag. Jag sätter mitt hopp till SJ. Fifan. Vill inte bli stående nånstans...undrar om det känns bra för SJ att resenärer får typ ångest när dom ska åka tåg? Bra betyg...hehe.

Wish me luck!

afro

Lekte lite med håret innan. Tänkte det skulle bli lockigt och snyggt. Det bidde afro av hela kalaset.


Så kan det gå!

kallt och statistik

Ja det är kallt ute. Kallt kallt. 18 minus när jag klev upp. Några grader varmare nu...men fullt ok att sitta inne iaf ;) Som att jag hade nåt val...tentan närmar sig med stormsteg! Sitter och räknar för fullt, och det går riktigt bra. Matte är min grej. Så skönt med klara svar, rätt eller fel, svart eller vitt. That's my cup of tea.

Under tiden snurrar följande låt i huvet på mig:

Grenade - Bruno Mars.

home

Som av ett under gick mitt tåg som det skulle igår. Fortfarande helt chockad. Nu massa mys med pojke. Inte tid med blogg.

stones taught me to fly

Känner mig ganska efter, men idag har jag upptäckt Damien Rice. Finfin musik.

Love taught me to lie
Life taught me to die


Cannonball - Damien Rice

mördarmaskin

Ja man kan väl säga att jag föll för trycket då. "Alla andra har ju en". En mördarmaskin. Till benen. Alltså en epilator. Men ärligt talat, sååå hemsk är den inte! Det är inte så man skriker av smärta direkt. Och det håller sig hyggligt bra, så jag får nog säga jag är nöjd. Det värsta är att det är rätt tråååkigt! Det tar sån tid..hehe. Menmen, vill man vara fin får man lida pin ;)the winter is back...

Redan när jag klev utanför dörren och skulle bege mig till spinningen hörde jag ambulanser och sånt. Kommer upp på boron över E18, och mycket riktigt, där har det hänt en olycka. Massa utryckningsfordon. Och massa folk som stannat och kollat uppe på bron, haha.

På väg hem från spinningen, och jag hör fortfarande sirener. Ja då såg jag nästa olycka 100 meter från den första. En lastbil verkade ha hamnat i svårigheter. Sirener överallt. Så ja vad kul att vintern är tillbaka...kändes ju så vårigt ett tag :/

Statistikräkning står på schemat idag! Har räknat några tal, och det flyter på fiiinfint. Blir nog bra det här.

Bilden nedan tagen av en tjej som stod med sin mobil när jag cykla förbi...hehe.

Toodles.

kontroll

En heldag med statistikräknande är till ända. Och det känns helt ok. Är rätt glad att jag läst det förut, kom in i det rätt fort när vi började räkna, så någonstans långt därinne sitter det! 2 veckor till tenta, upp till bevis då...

Efter tentan åker jag dessutom hemåt Falun i 5 veckor! Ska inte läsa psykologin som kommer sen, känns ju rätt bra! Nog för att jag trivs i skolan, har valt såå rätt, men finns ju lite saker som drar hemma :)

Ska väl ge mig på lite skolböcker ikväll också...wohey.

onsdag

Heldag med statistik hägrar. Wonderful.

produktiv dag

spinning, plugg, fika, shopping. Hanns med mycket idag ;) shoppingen var dock en nödvändighet, nya träningsskor stod på listan! Med både kampanjpris och presentkort behövde jag till slut bara betala 390 kr själv, det är inte alls dumt då dom kostade 1000 kr från allra första början :) Känns som man går på moln med dom ;)

Lite kul att det visade sig att säljaren var från Falun en gång i tiden...haha.

Ett par såna här doningar bidde det:

tuesday

Puh. Färdigspinnad och klar och klockan är inte ens 12. Så skönt så! Känns lite lättare att slå sig ner med pluggandet då...hehe.

För en gångs skull tyckte jag spinningpasset var lite väl lätt också, det har nog aldrig hänt ;)

bra besked

Men sedärja. Fick papper idag att mitt tillgodoräknande har beviljats, så om 2.5 vecka åker jag hem i 5 veckor! Wohoo på den :D

munday

Träning - check. När jag stretchade hade jag dessutom den underbara utsikten bestående av långhårig pinnsmal karl med kortkorta shorts med slits i sidan. Typ 70/80tals-shorts. Fruktansvärt olidligt fult.

Kanske dags att ta tu med dagens pluggdos då...2.5 vecka till tenta!

nostalgiserande

Finns en gigantisk nackdel med att jag är ensam på kvällarna. Jag börjar tänka. Tänka på things in the past. Sakna tiden när vi bara körde all in utan nån som helst tanke på konsekvenserna. Underbara tider. Med dom som förstår mig bäst och känner mig som ingen annan gör. Som vet precis vad den där sommarn betydde för oss alla 3. Vilket liv som öppnade sig efteråt. Och när jag nu inte har nåt bättre för mig, så lyssnar jag på all musik och kollar på alla bilder som hänger ihop med den tiden.

Förvisso är den här bilden från året efter. Midsommar 2007. Men jag gillar den så mycket...så den får vara med ändå!
Människor som dom här 2 breve mig borde alla få ha..såna som gör livet värt att leva.


lägg ner nu

Alltså, på allvar. Foppa, lägg ner nu. Orka comeback för miljonte gången? Vi vet ju alla hur det kommer gå...nåt går sönder, och han är borta igen. Dags att inse att det kanske är dags att göra nåt annat nu?

söndag

Och dagen spenderas med tvättande och pluggande. Översvämmad tvättkorg är ingen höjdare...
Det är inte heller nån höjdare att grannen ovanpå spelar hööög musik så det dunkar i mina väggar när jag försöker plugga! Har vart där och sagt till en gång, men tydligen är hon en idiot som inte fattar.

Solen har faktiskt värmt så pass idag att jag var tvungen att öppna balkongdörren! Helt sanslöst :D


girl's night

Kör tjejkväll helt i min ensamhet. Popcorn, ben&jerrys, sex and the city. Mys på hög nivå i min extremt sköna soffa!

svett

Men sådärja. Börja lördan med ett spinningpass är inte så dumt :D dessutom massa cred till mig som fixade ett medelpass utan några större problem! Det är stort kan jag ju säga ;) så pluspoäng till mig!

Resten av lördan ska väl spenderas med skolböckerna...hehe. Får köra superambitiös helg nu då det ju inte lär bli så nästa helg!

freitag

Och ännu en föreläsning i forskningsmetod står på schemat. Har sovit grymt dåligt inatt så det här kan bli spännande...

Är ju dock fredag, alltid nice. Förutom att jag den här helgen ska stanna kvar i Västerås så jag får roa mig själv. Lite ensamt lär det väl bli, men det positiva är att jag kommer plugga mer an vad jag skulle gjort om jag åkte hem. Rätt skönt med några dagar där jag kan pyssla på bäst jag vill också!

Well...off to school.

what the hell

Det finns låtar, och så finns det låtar. Vissa bra, vissa dåliga, och vissa bara så klockrena och träffande så det är skrämmande.

Avril Lavignes "what the hell" är en sådan. En sjukt träffande. Refrängen skulle kunna stå som ledmotiv för sommarn jag och mina bästa flickor hade 2006. Sanslöst. Bästa sommarn ever. Och som sagt, refrängen i "what the hell" hade kunnat vara ledmotivet...hehe

effektivitetsnivå - hög

Ja jag måste ge mig själv lite beröm för extrem effektivitet idag. Först plugg, sen spinning, följt av storhandling, och så lite mer plugg på det. Har i ett flygande fläng läst igenom allt som helst ska vara genomläst till imorron, plus lite till. Och kvällen är Här finns chans till stordåd ;)

soooo...back to the books!

torsdag

Och jag gick upp tidigt helt frivilligt för att hinna plugga lite innan jag tänket gå på spinning. Måste få upp konditionen lite! Men det är många kapitel som skall läsas, så det lär prioriteras det också...jag tänker dock att även om träningen tar tid från pluggningen, så borde det rimligen löna sig i slutändan, för visst borde det bli lättare att koncentrera sig om man får träna av sig? Fysisk aktivitet ska ju främja även studier...så det får bli lite pusslande med tiden!

Morronens projekt...

Breaking Up With God

Nåt av det bästa som går att lyssna på nu är följande låt:

Breaking up with God -The Ark

I heard the call but I won't follow
'cause now I'm breaking up with God

and the devil too
now I wanna dance the night away
Tur hade jag som hann se dom innan dom ska splittras nu också, dom var ju på Peace&Love i somras :)

bra taktik?

Jomentjena vad föreläsningen började bra. Första 20 minutrarna malde lärarn på om hur mycket vi kommer få betala tillbaka när vi studerat klart, och att vi typ inte kommer ha råd att ha familj och betala räkningarna. Är det verkligen så bra sagt av en lärare? Uppmuntrande, verkligen...

Det hela fortsatte med att han menade att barnen i Afrika lider av anorexia. För att dom inte äter. Men, det finns ju ingen mat, så det är inte direkt deras eget val. Så hur i helvete får han det till anorexia? Nja det var väl ingen som riktigt gick med på det...

Så det var en aningens skum föreläsning. Han är dock en bra föreläsare, så jag vet inte vad jag ska tycka riktigt.

onsdag

Och dags för morronföreläsning i forskningsmetod. Är kanske inte direkt den mest inspirerande kursen, men it has to be done! Har dessutom läst inte mindre än 2 liknande kurser förut, så det mesta känns ju iaf bekant...
Man får väl se det positiva i det hela, kan ju vara bra att veta hur man nu utför undersökningar av diverse saker, om det nu är sånt man ska jobba med sen :)

So...off I go!

lite nere

Ja, så känns det nu. Åka från pojkvän med vetskapen att det dröjer ett litet tag innan jag åker hem igen...inte jättelänge, 1.5 vecka, men längre än vad det varit på senare tid. Så jag känner mig lite lonely just nu :/ Det går nog över när föreläsningarna drar igång igen och man får lite att göra. Tänkte ju spendera lite tid på Friskis också, hehe.

Var trevligt att ha lite flickor här på MaryKay-visning iaf. Anna gjorde ett bra jobb, och lite intressanta saker fanns det.

Är väl dock dags att göra ett sista pluggryck innan morrondagen. Wohey ;)

regn

Vart aningens förvånad när jag klev upp imorse och insåg att det regnade. Dock vart jag inte särskilt nerstämd över det, regn slår ju snö at the moment! Nog för att jag gillar snö, men är lite trött på det nu....regn betyder dessutom plusgrader, so gooooo regn! ;)

Idag står Västeråsresa på schemat.
Sen MaryKay-visning hemma hos mig. Inte jag som ska visa grejerna dock, jag bara står för plats och eventuella kunder, hehe. Blir nog bra det.

That's my day. Så spännande så.

RSS 2.0