fredag

Seminarium idag där vi helt oväntat åkte på "redovisningar" av ett antal frågor. Min grupp var sista gruppen, så vi fick 2 frågor, dom som blev över liksom, lovely ;) Men vi överlevde, och jag sitter nu här och väntar på att mamsen ska komma på besök :D

faghag

Var på äventyr med M & M igår. Ikea var destinationen. Tydligen tyckte dom jag skulle fungera som förkläde så dom inte såg ut lika mycket som ett gaypar. Mission failed completely, hehe. Dom fyllde sina vagnar och kassar, jag köpte knappt nånting. Och hela tiden såg dom superexalterade ut. För att inte nämna alla facebookuppdateringar tidigare under dagen, som gick något i stil med: "snart dags för ikea!!". Hade det inte varit för alla spaningsförsök på snygga tjejer hade jag nästan börjat fundera lite på allvar.

Såhär kul kan man ha när man provar soffor:

omställning

Från att ha skrivit en sociologidel och en pedagogikdel i hemtentan, till att skriva psykologidelen. Det är stor skillnad vill jag lova. Soc och ped har relativt lika upplägg, tankesättet går liksom i samma banor. Psykologin är mer rakt på sak och man kan i princip strunta i sina egna reflektioner. Ens egna reflektioner är det viktigaste i de 2 förstnämnda. Så ja det är aningens förvirrande just nu. Men det blir nog bra, som allt annat. Det sköna med psykologin är ju just att det är så rakt på sak, det kräver inte samma utsvävande men ändå rimliga resonemang. Så jag får väl passa på att sitta och njuta av att jag kan skriva på en hemtenta utan att behöva tänka. heh.

vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer

Föll pladask för en låt rätt nyligen. Har sett den nämnas här och var men aldrig hört den tidigare.

Vart jag mig i världen vänder - Den svenska björnstammen

munday

Okay...10 timmar tills jag får slå mig ner i soffan igen. Karriärdag och sånt i skolan, så vi vet vad vi ska bli när vi blir stora I guess, hehe. Är trött redan nu, bådar gott det här!

geekish

På tal om hemtenta...det första som slog mig när jag vaknade imorse var att jag nog missat en grej när jag skulle referera till ett citat i hemtentan. Skol-skadad ab? Och ja, jag hade mycket riktigt glömt sätta ut vilken sida jag tagit citatet från. Sicken tur jag kom på det då.

söndag

Effektiv helg. Hemtenta - check. Storstädning - check. Ja man kan storstäda på 25 kvadrat, hehe. Så...börja läsa lite till psykologin kanske?

så. förbannat. fin.

Jag är knappast den första som säger det...men följande låt är så. sjukt. underbar. Och läser man sig till varför han skrev den blir den ju knappast sämre...

What are words - Chris Medina

done

Nämen sådärja. Hemtenta klar. Ett problem bara...vad ska jag göra nudå?

soffhäng

Det har jag tamigtusan förtjänat ikväll. Heldag i skolan följt av träning. Är lite lugnare inför valet av inriktning till våren nu. Syon lyckades för en gångs skull reda ut lite saker, och lugnade oss med att inriktningen absolut inte är avgörande för vilka jobb vi kan få sen, det är bara utifrån vårt eget intresse vi ska välja. Blir nog bra det. Kul att höra från gamla studenter vad dom gjort efter sin examen också.

Så ikväll ska jag mysa med mina substitutpojkvänner, Ben & Jerry. Ja, jag köpte glass på vägen hem från friskis. Shit happens liksom, hehe.

fredag

Ja så var det fredag igen. Det går så fort. Men det är jag glad för, för då har det snart gått 2 veckor och jag ska åka hem igen :)

Dagen idag består av skola, och lite mer skola. Sen tänkte jag klämma in ett jympapass. Så det blir en lång dag. Inte mig emot dock, hellre det än att gå hemma och dra!

Eftermiddagen idag är lite lätt ångestfylld, det är infoträff för att vi ska kunna välja inriktning till våren. Jag avskyr såna beslut, beslutsångest är liksom mitt andranamn. Vad det än gäller ligger det alltid och maler i bakhuvudet om det hade blivit bättre om jag valt nåt annat, vad det än gäller. Men det blir nog bra.

kvällens mission

Kvällens mission är att försöka få ner axlarna från örona. Av nån anledning är jag så sjukt spänd i axlarna, får liksom inte ner dom till normalläge. Detta leder till lite sömnsvårigheter, huvet är trött men kroppen slappnar liksom inte av. Aningens drygt. Och kanske lite konstogt, ligger bra till med plugget, så är inte direkt stressad över det...men antar att man alltid känner av pressen skolan ändå ger, hur man än ligger till. Det finns ju faktiskt alltid något skolrelaterat man kan göra. Så jag hårdkör med spikmatta, värmedyna, och tänkte avsluta med lite tigerbalsam. Och hoppas på ett mirakel. Eller hoppas på att det helt magiskt dyker upp en massör som kan pulvrisera hela ryggen. How lovely that would be.


at school

För att få den här tentan skriven nångång så sitter vi i skolan. Är så svårt att koncentrera sig hemma. Det går...sådär. Lite framåt iaf, tjohoo!

school day

Har eftermiddagsföreläsning idag, men duktig som man är så går man ju upp tidigt ändå och pluggar lite. Diggar skarpt att en rapport jag läste ut nu på morgonen har gett mig lite mindre panik över den här delen av hemtentan. Har äntligen kommit på en infallsvinkel jag kan använda mig av...tack och lov för att jag har lite kritik att ge när det gäller arbetslivet, hehe.

Puh, mycket att göra nu känns det som. Men det gör ju att tiden går fort iaf!

tisdag

Busy weekend. Har passat på att njuta av dom få dagarna hemma. Idag bär det av mot skolvärlden igen. Passar dock bra, har en del av en hemtenta som ska in nästa vecka...och den är lätt ångestframkallande. Så idag blir det rapportläsande på tåget. Lika bra att utnyttja tiden.

torsdag

Så var det äntligen dagen för hemgång! Först föreläsning dock, sen ska jag leka med SJ. Fan ta dom om dom hindrar mig från att komma hem. Sådeså.

onsdag

Så var dagens måsten avklarade. Tränat och skrivit klart första delen på den här kursens hemtenta.

Ett litet tips bara...som otränad ska man inte köra jympapass 3 dagar på raken, och på tredje dagen gå på ett tyngre pass. Jag orkade inte ett skit, kroppen var helt stum, och nu gör ryggen så ont så jag kan inte räta ut den. Oh happy day. Menmen...man lär väl av sina misstag.

Eftersom dagens måsteplugg är avklarat, ska jag nu slå mig ner med en pedagogikbok heeelt för nöjes skull. Eller nja. Har läst klart den, men ska väl läsa igenom kapitlet som hör till morrondagens föreläsning en gång till. Så jag har stenkoll liksom. *guldstjärna för duktig student - ja tack*

humptidum

Iphone är överskattat och helt onödigt. Just saying.
http://www.prisjakt.nu/pryl/tele/1163_budgetmobilerna_som_utmanar_iphone

Varför betala en hel himla massa när man kan spara en massa pengar och ändå får det mesta? Det är ju det jag sagt hela tiden...moahaha.

tisdag

Dagens föreläsning/seminarium är till ända, jag har gjort mina ärenden på stan, och cyklat hem i stormen. Resterna av orkanen som orkar sig hitåt märks visst lite mer än jag trodde. Har även intentionen att pinna iväg och jympa igen sen. Motivationen är på topp, vad tusan händer?? hehe.

Ska nog kanske börja fundera lite på vad jag ska skriva om på hemtentan också...skadar inte att ha lite framförhållning. Det är fördelen med att jag pluggar på annan ort. När jag är i Västerås är jag sjukt effektiv, finns liksom inte så mycket annat att pyssla med. I Falun finns liksom mitt "riktiga" liv, där en massa annat lockar att göra...so far känns det som att jag har koll på läget iaf. Love that feeling.

I survived

Inte nog med att jag överlevde, jag tyckte om det också, hehe. Så fler jympapass får det bli. Är ju så sjukt skönt när man är färdigtränad och klar! Men oj så svårt det är att faktiskt ta sig dit. Det skall det bli ändring på. Jag ska bli bra på det där. Sådeså. Skam den som ger sig!

fail

Åkte till friskis innan för att förnya mitt träningskort. Tänkte gymma lite i samma vända, men tji fick jag. Gymmet ska tydligen renoveras, så det är stängt...vilket jag helt missat. Bra där. Så då tänkte jag att jag ska ge mig på ett jympapass istället. Det kan ju bli..spännande. Jag och koordination är inte bästa vänner. Så off I go! Håll tummarna att jag överlever...hehe.

måndag

Så var det måndag igen. Jisses så fort veckorna går!

Idag är en såndär rolig dag som kommer bestå av tvätt och plugg. Tvättstugan här är så värdelös, tar såååå lång tid! Men it has do be done....

Och så var det pluggandet. Ska läsa klart "arbetsliv och pedagogik". Kommer inte finnas mycket tid till plugg mellan torsdag och söndag, så då får jag racer-läsa nu istället...men det blir nog bra det! Lite deprimerande bara att än så länge har bara 1 kapitel av 4 varit intressant...


x

Jag gillar den här låten. Fast texten är lite..ja. Lyssna bara.

En liten undran bara...varför står dom halvnakna i vassen och sjunger?

Ansiktet - X

myshelg

Har haft bästa helgen med bästa J. Blir alltid lite ledsamt på söndagen när han åkt...menmen, dröjer inte länge förrän jag åker hem igen!

So...11 september idag. Har bara en liten fundering, hade det varit nåt annat land än usa, hade det varit en hel dag med non stop minnesgrejer? Kommer norge ha en minnesdag om 10 år med tv-sändningar som sänder över hela världen, när det gäller Breiviks idiotskjutningar i somras? Tveksamt va...och det var ändå hemskt bortom all förståelse även det.
Nej det är väl inte samma sak, men ändå. En liten tanke bara...

idag!

Snaaart snart kommer bästa J ner! Då ska det mysas på hög nivå :) ett litet pluggryck innan ska väl dock hinnas med. Har en segbok som ligger och skriker på mig att den vill öppnas. Jag är inte fullt så exalterad. Men sen kan jag lägga plugget åt sidan över helgen!


torsk på GW

Den här sommarn har jag gjort en upptäckt. Eftersom jag är en stor boknörd lånade jag lite böcker av min mamma inför sommaren. Bland annat några GW-böcker. Och det var kärlek vid första ögonkastet. Har väl alltid gillat GW, men aldrig läst nåt av han. Men nuså. Och han levde verkligen upp till mina förväntningar. Och har lite skön självdistans verkar det som. Så ännu ett stort plus till GW! ♥

Hans böcker är alldeles lagom spännande för att även en fjolla som jag ska kunna läsa dom utan att bli alldeles skrajsen!


eh, nej

alltså...nej. nej. nej.


ambitionsnivå: hög

Nu går det framåt. Ser ut som jag ska kunna ha en ledig helg med bästa J med helt gott samvete! Bara man börjar så brukar det ju flyta på rätt bra...and so it does. Så..bäst att fortsätta innan jag tappar bort flowet.

dålig kombo

Svårt att somna + tidig uppgång + skoldag är ingen bra kombo. Speciellt inte när jag planerade att sitta kvar även efter seminariet och skriva på en underbart rolig uppgift (not). Fast åker jag hem direkt när vi slutar somnar jag garanterat på soffan och får absolut inget gjort, hehe. Så nu träder mitt positiva jag in och tänker att det är iaf bara ett seminarium, hade det vart föreläsning hade det vart så mycket värre. Då är det ju fullt möjligt att faktiskt råka slumra till en stund. Seminarium är bättre, då lär man ju vara med lite, hehe.

Nu är det inte långt kvar! ♥

.

feeling bluuuue. nuff said.

dead end

Hm. Efter lite läsande och skrivande har jag kommit fram till att 2 av 4 frågor knappr går att svara på. Så seminariet imorron är ett måste. Isch jag tycker inte om när det kör ihop sig såhär. Jag vill att det ska flyta på så jag kan känna mig lite smart ;)

Men det blir nog bra. I think. Det brukar ordna sig till slut.


perfekt pluggväder

Säga vad man vill om regn, men det är perfekt väder att plugga i! Nån vidare lust att gå ut har man ju inte...men mysigt att vara inne :) Dagens mission är en bok av en lärare vi hade förra året. Det skall bli...spännande. Hm.


en favorit just nu

En av mina favoritlåtar just nu är:

The Piper's Song,
av Gypsy & The Cat

Den är så härlig :)

dagens ilandsproblem, verkligen

Något som stör mig är dammsugarpåsar. Eller rättare sagt att det inte finns en enda påse som passar alla dammsugare. Varför har dom kommit på idiotidén att varenda liten modell ska ha en egen påse?? Jag var runt på varenda jäkla affär och försökte hitta påsar till min dammsugare. Fanns ingenstans. Tack och lov att man lever i teknologins magiska värld, för vad går inte att beställa på nätet liksom? Så dammsugarkungen.se är min nya bästa vän...

Som sagt, ett riktigt ilandsproblem. Men nog så irriterande ändå!


nästan rätt iaf

Ja, jag hade nästan rätt iaf...med lite överhoppade powerpointbilder och en liten försening så hanns hela föreläsningen med, hallelujah. En liten fundering, varför är föreläsningssalar så hopplöst ventilerade och tempererade? Dålig luft, och kallt. Det slår liksom aldrig fel. Det borde finnas tillhörande syrgastuber till alla studenter, så kanske man skulle kunna koncentrera sig bättre ;)

Så var det dags att komprimera lite text då...måste trycka in en massa saker på alldeles för lite plats. Ganska ovant problem för min del! Brukar vara tvärtom, att jag måste babbla på för att fylla upp, hehe. Hä blir nog bra iaf. Känns att man är tillbaka i skolan iaf, alla rutiner och sånt är back on track.

Tänk om man hade några av Mirres persiska kakor som pluggsnacks...

70

Då var det dags. Dags att bege sig till en föreläsning i organisationsteori, uppbyggd på 70 powerpointbilder. Ska bli spännande att se om det hinns med. I highly doubt it. Kan man annat än älska lärares planeringsförmåga ibland...


tisdag

Så var det dags för en skoldag då. Eftermiddagsföreläsning dock, så mitt mission för förmiddagen är att skriva klart första delen på hemtentan. Bra upplägg i den här kursen, att själv få välja bland ett antal frågor, och sen svara på det man valt. Sätter ju dock lite press, har man valt själv borde man ju kunna svara ganska bra, så skulle ju vara illa om man inte får godkänt, hehe. Det är nu fördelen med att tv:n inte vill fungera visar sig...har en massa tid över då jag lika gärna kan plugga, haha.

Sooo...that's my day.

Såhär kul kan man ha med salta pinnar...notera det lilla lagret i ena skjortfickan ;)

effektivitet

Eftersom skolan börjat nu igen, så betyder det att det blir en hel del tågåkande igen. När jag har mitt "vanliga" liv i Falun och mitt pluggliv i Västerås blir det en del flängande emellan. Trots all SJ-skit så är tåg ändå det smidigaste sättet. Och när man sitter helt ensam på ett tåg i ett par timmar, varför inte ta till vara på tiden och läsa lite kurslitteratur istället för att bara stirra ut genom ett fönster? Det var alltså vad jag ägnade tiden åt. Vilket jag är glad över. Jag lyckades på så sätt klå min egen planering! Det är stort, kan ni tro, hehe. Det gjorde mig glad och nöjd. Jag är verkligen en nörd ända ut i fingertopparna.

Ett stort plus med att ha kommit en bit in i utbildningen är att det nu är kurser och böcker som man faktiskt känner man har nytta av att läsa. Första året är i princip bara bakgrund, historia, sånt "man måste veta", men som man kanske inte har jättestor användning av när man väl ska jobba. Det är mer sånt man behöver kunna för att få ett bra grepp om "det riktiga" som kommer nu. Det är kul, riktigt kul. Nu börjar det bli intressant på riktigt.

Den här satt jag och roade mig med på tåget. Alldeles lagom färdlitteratur, hehe.

höstmänska

Har kommit till insikten att jag är en höstmänska. Oavsett om det gäller inredning eller kläder så vill jag ha allt som kommer på hösten. Resten av året är inte alls lika intressant när det gäller just shoppande. NU kommer mina saker till affärerna. Synd då bara att jag har 25 kvadrat att husera på och följdaktligen inte har plats för varken mer kläder eller inredning...oh the pain and horror! Dagens ilandsproblem indeed.


let's try this again

Eh...skrivarlusten har tydligen inte riktigt varit på topp på sisådär ett..halvår. Får la bli ett nytt försök nu då. Så vad händer just nu? Termin 3, år 2, har inletts på beteendevetenskapliga programmet. Känns bra att komma igång igen, så man kan bli klar nångång! Ser verkligen fram emot att ha en ordentlig utbildning i bagaget så man kan få sig ett redigt jobb. Har börjat ploppa upp lite idéer om vad jag faktiskt vill göra sen när jag är klar, men inget som är redo att avslöjas.

Sommarn då?
Har varit på ett nytt ställe och jobbat, kände mig lite fastväxt på det gamla. Nya jobbet visade sig vara ett riktigt lyckokast, har trivts nåt enormt bra! Skadar ju inte att få till en liten utökning av cv:t heller, hehe. Eftersom man då är en hårt arbetande sommarjobbare så får man ju inte mycket till semester. Har dock klämt in lite småsaker här och var, och har dessutom hunnit med att bevista ett bröllop. På tal om bröllop...många som gifter sig i sommar, många som är samma årgång som jag. Bara fundrar lite...what's the rush? Så gamla är vi ju liksom inte...

That's it for now.

Såhär fina var vi i kyrkan innan brudparet traskade in. Love this pic. ♥

RSS 2.0