day 1

ja så har vi då mjukstartat lite på peace & love. inte sådär jätteupplyftande dock kanske. slängde ett öga på mika, som lagom tills att vi kom hade ett gigantiskt uppblåsbart ben på scen, och tittade på massa skumt folk. festivaler drar verkligen till sig diverse intressanta karaktärer! hann på vårt korta besök se en tomas dileva-lookalike, en tjej i enbart strumpbyxor och bh, och en karl som skulle behöva extremt mycket crack spackle.

är dessutom glad att våra band är röda, campingbanden är gula, och gult just doesn't do it for me ;)
men imorron kör vi dag 2 med nya fräscha tag!

lycka för öronen

sex on fire - kings of leon.
GRYM!


D-day

så vaknade man upp till regn då. eftersom det bara verkar vara idag vädret är sisådär så klagar jag inte direkt! skönt med en uppfräschning av luften :)

dock får det ju gärna vara uppehåll ikväll, då det är dags för en liten mjukstart av peace & love :D


kampen för jordgubbarna

jordgubbar kan orsaka krig. skulle köpa en låda idag, och ställde mig i kö. hon som sålde var inte där just då, och hade skrivit en lapp där det stod "strax tillbaka". framför mig stod en tjej och en tant. nu till problemet. det fanns bara 2 kartonger kvar. jag skulle alltså precis bli utan eftersom jag var nr 3 i kö. bakom mig bildades längre kö, och det diskuterades livligt om det kunde vara så att tjejen som sålde var iväg och hämtade mer, alla såg ju att det bara var 2 kartonger kvar, och insåg ju att dom skulle bli utan annars. jag stod där och funderade på om inte tanten borde ge upp snart, gamlingar ska ju inte stå sådär och bara vänta heller ;) såg dessutom hur hon liksom vred på sig och såg rätt irriterad ut. och mycket riktigt. tanten drog! jag hade nu alltså avancerat till plats nr 2, och skulle nu bara inte tjejen framför mig ha 2 kartonger, så skulle jag få mina efterlängtade jordgubbar. (har inte ätit en jordgubbe i år, skandal!!)

så kom då hon som sålde tillbaka, utan påfyllning. folk frågade, och jo det var ju dom sista 2 kartongerna som stod där, inga fler idag! och tjejen framför skulle bara ha en kartong, so I got the last one!! precis när jag fått dom i påsen och skulle gå iväg, så kom det fram en karl och frågade om jag verkligen ville ha dom. sen erbjöd han mig en femtiolapp, dom hade kostat 28 kr..haha. men nehejdu efter den kampen om jordgubbarna tänkte jag inte släppa dom ifrån mig, så jag sa att jag hellre ville ha mina jordgubbar ;)

så nu sitter jag här och doppar dom i socker och njuuuuuter :D jordgubbar är godast utan en massa krafs. naturliga eller med lite socker eller socker/mjölk. inte glass, grädde, eller i småbitar "marinerade" i socker. nono.



nej för det är ju helt normalt

nehej. så mats alm är inte psykiskt sjuk. för att mörda sin fästmö (most likely) och sen skylla på ett gäng kineser är ju helt...normalt.


bästa sättet att bli väckt på

halv 7 imorse plinkade det till i mobilen, och ett sms med texten "du har blivit bokad för jobb 07.30 den 29/6". så det var ju bara att masa sig upp och bege sig iväg till jobbet då. alltid lika kul när det händer ;) livet som timvikarie är verkligen högst spännande. men det var välbevhövliga timmar om vi säger så :) känns ju bra att man faktiskt gjort något vettigt på dan också, och inte bara suttit hemma och gjort ingenting...
underbemannade har vi varit också, då det var 2 sjuka, men bara jag som kunde jobba tydligen. men hä gick bra det också! vi hann tom skruva upp lite blomlådor och sånt, så nu är där så fint så ;)

nu strax dags för inhandlande av bröllopspresent! inte alls ute i sista sekunden heller...bröllopet är ju för tusan på lördag, flera dagar kvar ;)

shopping och adoption

ah. shopping och glass i solen. sämre dag kan man ha! fick med mig 3 tshirtar på 2 hundralappar. sånt gillas!

sen var det då dags för adoption. mirre har en extremt utsatt guppy, vars kompis redan blivit uppäten at dom andra fiskarna, och denna guppy stod next in line. det var tydligen extremt mobbad. så jag och sambon åtog oss att adoptera den. nu har den då flyttat in bland våra fiskar, och så far ser den ut att må utmärkt :D så jag hoppas våra fiskar är lite snällare...hehe


dagens fråga

dagens fundering, och dagens ilandsproblem, är idag samma sak. hur håller man ett par ljusa shorts och en vit tshirt obefläckade en hel dag? :P känns som att jag har ett mission impossible framför mig...hehe

biltvätt och solbränna

dagen har bestått av att tvätta och vaxa bil, och skaffa sig en snygg rosa bränna samtidigt. glömde visst smörja in vissa delar, haha. menmen, är det sommar så är det!

biltvättandet var till en början helt ok. men när vaxhelvetet torkade fast var det inte lika kul. jag gnodde som en idiot för att få bort det, efter sambons instruktioner att jag skulle ha en fuktig, enbart FUKTIG trasa, att gnugga med. när han själv skulle göra det sen tog han en hink, och vräkte på vatten. och det gick såklart mycket bättre. då var jag arg. felaktiga instruktioner som leder till en hel massa arbete mer för mig är inte ok! :P

skönt att vara ute hela dagen var det dock :)

och den gula bilen blev ännu mycket gulare...haha

adhd?

jag börjar fundera på om jag har problem. har tv:n på, lyssnar på musik, och spelar betabet. all at the same time. blir liksom rastlös annars. är det normalt? :P

folk har konstig smak

det är en grej jag inte fattar. låten "alors on danse" verkar vara väldigt populär bland folk. det sägs vara en jättebra danslåt, och sommarens hit, osvosv. nu till problemet. den SUGER ju!!! hurhurhur kan den vara så populär? I soooo don't get it!

nattjobb

ännu en natt på jobbet. midsommar imorron, vilket betyder storhelgs-ob all night long. inte mig emot! perfekta passet att jobba egentligen...man får pengarna, men missar inte direkt nåt av själva dagen :D inte för att jag egentligen bryr mig om midsommar, men jag är så ovan att vara ledig storhelger när alla andra är lediga och kan göra saker, så det är en trevlig omväxling :)

lite smådryg natt inatt dock, menmen..nån gång ska det va det å ;)

så nu sitter jag här osminkad, med fluffigt hår, och svettas pga extremt dålig luft härinne! värmen kommer liksom in, och det kyler inte ens fast fönstret är öppet. nackdelen med sommarn ;)

otrohet när den är som bäst

nej otrohet är inget bra. jag är inte dum. men låtar kan ju vara bra ändå?

lips of an angel - hinder

kryp!!

huvvaligen vilka äckelkryp det finns. det gick en gigantisk jäkla myra över min bok när jag låg på gräset!! det kändes ju mycket bättre när sambon sen upplyste mig om att dom kan flyga också :P för att inte nämna getingfanskapen och andra buzzande djur som åker runt huvet på en..och fåglarna som jag är livrädd ska släppa ur sig saker på mig!! nej nu är jag åter i hemmets trygga vrå :P

nåt som inte skulle vara helt fel är ju ett hus, med ett soldäck eller liknande...då skulle man ju slippa mycket av kryperiet!! fast en gräsmattas har ju sin charm...primitivt och enkelt ;)

Ah..en bok på en filt i solen..inte dumt :-D

dsc01206 (MMS)

Ah..en bok på en filt i solen..inte dumt :-D


ännu en solig dag!

och jag har liksom inget planerat förräns kl 21 ikväll då jag ska infinna mig på jobbet. nattjobb hägrar alltså. så nu är bikinen och shortsen på och jag fundrar på att ut och lägga mig på gräset en stund. förutom bena som är fuskbruna så är man ju så blek så man bländar folk ;) även jag som har svårt att få färg brukar då ha mer färg än såhär i slutet på juni :( en bok och en vattenflaska och en filt..det låter ju som ett ganska bra tidsfördriv! och det är bäst att ljudet jag hör utanför nu inte är en gräsklipparjävel som tänker husera där jag vill vara!!

nyupptäckt

sedärja. har snubblat över ett grymt band. red jumpsuit apparatus.

ett litet smakprov:
face down - red jumpsuit apparatus

heavenly ice cream

godaste glassen just nu är utan tvekan magnum temptation chocolate. chokladglass, bitar av vit choklad, och browniebitar. gudomligt :D

fröken klumpig i farten

sambon fick torkat renkött av sin mormor häromdan. det är helt underbart gott, så igår skulle jag skära loss lite bitar att smaska på. big mistake. min ena hand kan nu ståta med 3 stycken snygga (?) skärsår. smidigt! märkte dom inte ens först, men sen såg att "men för tusan, jag blöder ju på handen!". jag är dock inte det minsta förvånad. snarare förvånad att det är så pass längesen jag gjorde nåt liknande senast, hehe.



idag invigs dessutom boyfriend-shortsen från hm :D grymt sköna är dom!

beslutsångest?

så fort jag sitter och funderar på om jag ska ta en filt och lägga mig på gräsmattan här utanför så går solen i moln. wtf?? svensk sommar i ett nötskal...kan ju inte vara sol en hel dag utan moln heller, hemska tanke ;)

at work

jahaja. så var det ännu en lördag med jobb. tog en timme sen blev jag helt slut...förkylningshelvete!! menmen, i eftermiddag ska det tamejtusan kollas bröllop! hur ofta är det kungabröllop liksom? :D

dåliga förlorare?

haha har spanien lite svårt att inse att dom kanske inte är i superform såhär i början på vm? allt går att skylla på ;)


jag vill ha ett hus!

ja. jag vill ha ett hus. med en liten trädgård. tänk va härligt att få inreda ett helt hus liksom :D det måste finnas en öppen spis av nå slag. och 2vånings ska det vara. sitter och tittar lite på hemnet, och jahaja. där var det. "the house". sjöutsikt. lagom stort. lagom avskilt, utan att vara helt ensamt. stort garage, som är sambons krav. lagom lätta renoveringar. suck. hade inte det huset kunnat ligga ute för försäljning om några år när det faktiskt är husdags på riktigt? *snyft*

nej. dränka sina sorger med lite städning. hehe.

dagens ilandsproblem

note to self: INTE få vatten i örona när man är förkyld...lockhelvetet vill inte släppa!! det trycker på som jag vet inte vad och jag hör mycket sämre! gah!

mysmusik

börjar dagen med lite lagom mysmusik.

if you're gone - matchbox 20. (själva låten börjar en liten bit in...)

färdigekiperade!

sådärja. då har vi båda alla kläder till bröllopet om 2 veckor :D sambon hittade relativt snabbt kavaj och byxor. jag hade ett helvete att hitta skor. det är praktiskt taget omöjligt att få tag på ett par platta skor som inte är gladiatorsandaler! hittade väl ett par ballerinaskor också, men dom var extremt små och fjolliga. varför måste man typ vara jättetjejig för att hitta ett par passande bröllopsskor? antingen 7 meter höga klackar, eller små pluttiga saker. jag är inte direkt förtjust i skor där man visar tårna, och det är ju nästan bara det man kan få tag på. men det här med klackar. varför är folk så besatta av klackar? ärligt talat, nackdelarna väger ju över om man ska på bröllop kl 4 på eftermiddan. hur skulle fötterna må efter det liksom? visst kan väl klackar vara snyggt, men det stör mig lite att det verkar vara dom enda skorna som "räknas". kollar man modebloggarna så är det ju bara klackar hit och klackar dit. alltså även till vardags. why?

nej mer snygga skor som inte är gladiatorsandaler eller har hööööga klackar till folket!

relevant connection?

på facebook dyker det ju upp små rekommendationer då och då på saker man kanske gillar, för att man gillar något snarlikt. det kan vara ett band som är likt ett band man gillar, osv.

det här kom upp idag:


bara för att jag gillar spotify, så borde jag gilla sovmorgon? är tydligen många som gör det...och visst, sovmorgon är ju inte dumt, men vad tusan har det med spotify att göra? :P man kan ju inte annat än älska automatiska saker...haha

ut ur grottan

ska nu lämna lägenheten för första gången på flera år känns det som, hehe. man blir lätt isolerad när man är sjuk...menmen nog med det nu! ut på stan och flasha nya armbandet, haha :P


fick marc jacobs-armbandet (till vänster) redan idag! snabb leverans gillar vi! :D

be mine

nåt av det bästa jag hört på länge är följande låt:
be mine, med erik hassle och ellie goulding. det är alltså robyns låt, men den är mycket mycket bättre i den här versionen! låten passar grymt bra som duett :)

torsdag

woohey, sol!! men vad rör det mig egentligen...sitter ju mest här som en klubbad säl med allt snor och hostande och nysande. dock hägrar en shoppingtur i eftermiddag, sambon måste ju hitta bröllopskläder han också! och jag ska väl försöka hitta ett par skor...ska satsa på platta skor, är inte värt att få fossingarna förstörda efter en hel kväll! och så var det ju bröllopspresenten...den lär ju inskaffas också!

jaja det var eftermiddan det. förmmiddan får väl kanske ägnas åt lite husfrusysslor.

söta taggar

skulle parkera bilen nyligen, och hörde nåt prasslande i buskarna. tänkte att det var en katt, men stack in huvet för att kolla lite nogare. och vad dyker upp då, om inte först en, och sen två stycken igelkottar! inte så ofta man ser ens en, så jag blev riktigt överraskad när det kom 2 små kottar traskande :)
dom gick där och fnyste och smaskade på saker och ting. it made my day!


kreativiteten flödar!

efter ett infall att städa garderoben så är jag nu en kjol rikare och ett par trasiga jeans fattigare! sprättade och klippte och sydde helt enkelt lite, och voila, en kjol är född ;) jag är inte bäst på att sy, men mörkt tyg och mörk tråd är väldigt förlåtande! hehe

nästa projekt blir att göra ett par shorts av ett annat par jeans. men det får bli en annan dag. kreativiteten måste ju delas upp lite :P

får se om jag vågar visa bild på projektet nån dag...haha

king of pop

jag är inget stort michael jackson-fan. han har väl en del ok låtar, men inget som direkt ger mig rysningar. dock finns det en låt vars intro jag fullkomligt älskar. ja, det räcker med ett intro för att jag ska få ett litet glädjefnatt. själva låten i sig är också en av dom jag faktiskt tycker är bra.

låten i fråga är beat it.

hittade bara liveversioner på tuben, men det får väl duga...lyssna på introt. that's all I say.

beat it - michael jackson



dagens fråga

på tal om föregående inlägg...hur kan det vara olagligt att köpa sex, men inte att sälja? det ena behövs ju liksom för att det andra ska kunna hända.

världens äldsta jobb

eller nåt är det väl. kollar på "efter 10" eller vad det kan heta på fyran. malou pratar med en prostituerad. inga övertäckta eller blurrade ansikten eller nåt. hon sitter där rakt upp och ner och är stolt över sitt jobb. I don't get it.

big no-no

som jag förstått det så är så kallade maxi-klänningar väldigt inne. alltså hellånga svepande klänningar. urk säger jag. oförståeligt. inte nog med att det inte är snyggt, det verkar ju synnerligen opraktiskt. hur går man utan att snubbla? hur undviker man att få gud-vet-vad på när man passerar tex en buske? hur får man den att inte sno sig och vira in sig i benen? och hur i helvete cyklar man med den??? nej huvvaligen. nackdelar vart jag än kollar. och som sagt så är det inte ens direkt snyggt.

se, jag känner så starkt för det att jag tom bemödade mig med att göra ett collage. cred till mig!

den som väntar på nå gott

när det gäller smycken så föredrar jag armband. visst kan jag väl slänga på mig ett halsband, och byta örhängen från dom vanliga plupparna när det är något särskilt. men till vardags är det armband som gäller. förutom när jag ska jobba lämnar jag nästan aldrig hemmet utan minst ett armband. för ett tag sedan fick jag en riktig craving (har aldrig använt det ordet, och kommer troligen inte att göra igen då det är på tok för modebloggigt, men i brist på annat) efter ett läderarmband med en silverplatta på. så snyggt så. men jag hittade aldrig något. såg såna i bloggar och liknande lite här och var, men hittade aldrig något att köpa. förräns idag. när jag råkade snubbla rakt på att någon skrivit att såna går att köpa på tradera. marc jacobs var det tydligen som hade limited edition för ett tag sen. så nu har jag både köpt ett snyggt armband, och gjort mitt första traderaköp ever! så nu väntar jag som ett barn på julafton på att det ska dimpa ner i brevlådan...

screaming til' your heart stops

ja. musik ja.

rooftops - lostprophets.
Standing on the rooftop,
Waiting till the bomb drops,
This is all we've got now,
Scream until your heart stops,



ett ljus i soffhänget

har tv:n på lite i bakgrunden, utan att egentligen ägna den nån uppmärksamhet. tyra banks show börjar. fortfarande inte speciellt intresserad. sen hör jag hur hon bygger upp och laddar för vad första gästen har för "problem". har nu ett halvt öra riktat mot tv:n. då hör jag det här: "lauren has 2 of something the rest of us have 1 of...she has 2....vaginas!" vilket gör att jag nu har båda örona riktade mot tv:n, samt snart båda ögona. illa. men jag måste ju roa mig med nåt när jag bara hänger här!

strandad val

kör soffläge som en strandad val idag. minsta ansträngning och jag börjar hosta lungorna ur mig och blir bara trött. trots 9 sköna timmars sömn inatt så har jag redan lyckats sova en bra stund på soffan också. så nog är det nåt som är fel. dock ingen feber, så man känner sig som en hycklare om man säger att man är sjuk...

sambon också hemma och hostar, så vi har sjukstuga här ihop! jag roar mig med korsord och betapet, och han roar sig med att sy båtdynor. hade det inte varit för det förbannade hostandet och allt slem så hade det nästan varit riktigt mysigt! :P

men tack för den

jaha. fick tillbaks rösten för några dagar sen, efter en förkylning. och nu vaknade jag med världens halsont. jag blir lite lätt ilsken om jag blir sjuk igen!! jag och sambon kommer ju bara skicka det här mellan oss hela sommarn..han är inne på omgång 2 redan...

GAH!!

sånt man egentligen inte vill erkänna

dom flesta har väl en artist eller ett band som man lyssnar på mycket mer än man vill erkänna. om man ens överhuvudtaget vill erkänna att man ens tycker att en endaste låt av just den artisten är bra. min sån "in-the-closet-artist" är markus krunegård. ja, jag är fast sen "jag är en vampyr". ok, jag gillar inte allt han gjort, men en del låtar går om och om igen på mest spelade spotify-listan.

en av dessa låter är hollywood hills. there's just something about it...

zombiewalk

ja det var då zombie walk i stockholm igår. det verkligen myllrade och zombies. ganska kul att se faktiskt! och som dom väsnades! hörde på låååångt håll att det var nåt på G...sen tog det liksom aldrig slut! japanerna måste ju tro vi svenskar är helknasiga ;)



seg söndag

kul at känna sig bakis helt utan anledning. var så slut efter gårdagen att jag sov för länge, och blev såklart superseg. det blir ju inte bättre av en febrig sambo som inte har nån ork att göra nåt, och dra igång en ;)

så för att komma ur koma-statusen svängde jag ihop en iskaffe, både socker och koffein borde kanske pigga upp lite enligt min logik :D kaffe, mjölk, kakao, florsocker, och is...för den som undrar!

stockholm

stockholm igår var synnerligen givande :D en trevlig dag med mamsen, klänning till bröllopet, väska, lite andra kläder, och lush-tvålar (my drug ;P).

och en zombieparad. skrämmande! hehe

vädret var väl dugligt, kom ett par små regnskurar, men det var sol samtidigt, tack och lov!

så på det stora hela, en mycket bra dag :)

musiktips

soul sister - train. GRYM sommarkänsla!

rufsiga ögonbryn

kul att vakna, titta sig i spegeln, och se ena ögonbrynet helt tilltufsat, haha. inte ett strå låg rätt! hur sover man då egentligen? passa också på att ta en rejäl sovmorgon, eftersom jag ska jobba inatt....lyckades ligga och dra mig ändå till kl 12, har inte gjort det sen gymnasiet typ tror jag, hehe.

men nu är det tamejtusan dags för sista rycket innan det är sommarlov! uppsatsopponering, nu kör vi!

klassfesten

ja vi hade då klassfest för ett litet tag sen. det var roligt. intressant. mycket skratt. och en hel del sjuka saker. bilderna ger inte riktigt graden av sjukhet rättvisa, men alltid något!



våren 2010

jag har varit extremt dålig med bilder nu i vår. så i brist på annat har jag knepat och knåpat lite, och satt ihop lite collage!
titta och njut...eller titta och skratta. it's up to you :P






det var ungefär det jag orkade göra nu...bildprogrammet är så segt!

finns dock en klassfest som måste out in the open...fortsättninge följer ;)

hä blir bara värre!

note to self: konversationer på facebook sent på kvällen är en dålig idé. eller roligt, mycket roligt, men det liksom...spårar ur rätt rejält! menmen, ett gott skratt förlänger livet! eller i mitt fall, ett gott skratt ger mig hosta och röstbortfall...hehe

bad update, bad throat

vem kunde väl ana att road trip till göteborg, konsert, road trip hem, och inte sova på drygt ett dygn kunde sätta sig så på halsen? förra veckan var bara en stor väntan på att förkylningen skulle bryta ut. halsen uppsvälld och ont som satan, allmänt trött och hängig. fram mot helgen kändes det dock bättre, och tur var väl det eftersom vi ju faktiskt skulle till ullevi och kolla green day på lördan! så vi åkte ner, och efter det har jag inte kunnat prata. alls. det kommer mer eller mindre bara ett väsande när jag försöker. och lyckas jag få till ett riktigt ljud, så börjar jag hosta, och så försvinner det igen. lite småjobbigt faktiskt. är dessutom så trött så trött hela tiden. kroppen vill verkligen inte vara med!

men aside from that, vilken helg :D kan nu skryta med att ha sett green day 2 gånger på mindre än ett år, och så bra dom är! lite trist att dom körde så gott som samma show som i globen dock...menmen, dom hade ändrat vissa låtar, till det bättre!

ner till göteborg åkte vi i en liten hyrd toyota iq. den är liten och ful. men jag blev ganska fäst vid den ändå, den gjorde ju liksom det den skulle ;)

nej om man skulle ta och missbruka lite mer honingsvatten nu då.

RSS 2.0