hej vad det går

ja jisses. 1 oktober imorron! helt sanslöst. men jag klagar egentligen inte, jag gillar hösten :) luften blir sådär klar och härlig, liksom krispig. och det är lite lagom kyligt. mmmm. har varit 2 dagar utan blåst här nu också, tjohoo! sånadär riktigt underbara höstdagar, när solen skiner och löven faller. lovely.

imorron får jag finbesök! boyfriend kommer hit och kramas med mig! sen på lördag står 30årskalas i sthlm på schemat, ska bli så skoj så! vi ska dessutom ge oss på tunnelbanan tänkte vi. det mina vänner är ett riktigt äventyr :P är man från landet så är man...hehe.

annars då...första kursen avslutades idag! vilket betyder att vi borde ha läst 1/24 av utbildningen nu. wohooo, hehe ;)

både igår och idag har varit sånadär riktigt riktigt bra dagar. när allt liksom känns, bra, bara. har ett mission imorron som förhoppningsvis kommer leda till att den känslan håller i sig. återkommer när det är gjort dock, hehe.

nej, kanske sova nu!

dagens bästa

skulle åka tillbaks till västerås idag. kom till stationen i falun, och fick till min stora glädje och chock åka dubbeldäckartåg :D har aldrig gjort det förut, so it soooo made my day ;) skönt tåg, många platser för alla som inte har platsbiljett (vilket jag inte hade), och allmänt fräscht och trevligt. mer sånt även utanför storstäderna tack! hihi

trögstartad

uff. slå upp pedagogikboken är inte vad jag längtar efter. men it has to be done. för att skrapa ihop nån slags motivation så får det bli lite mjuuusic!

selfmachine - I Blame Coco

oh, the irony

just hemkommen från en föreläsning. läraren pratade på tok för fort, sa "såhär" (tänk "såhär" som fjortisuttryck), svamlade, hoppade mellan saker, kom aldrig till poängen, och var allmänt förvirrande. och nu till ironin. det var en föreläsning i pedagogik. han är alltså pedagogiklärare. pedagog. och kan inte hålla i en föreläsning. kan inte lära ut. älska humorn i det hela, verkligen!

strax dags att sätta sig i bilen och brumma hemåt falun igen! :D

på plats!

åååååh så skönt det var att vakna upp hemma idag!!! och vad mysigt att inte sova ensam :) var ju van vid det tidigare...så att flytta iväg och börja sova ensam igen var inte kul :(

men nu så är jag hemma i nästan 2 (tvååååå!!!) veckor! tjohoo :D

inte alls långt kvar nu!

snart snart snaaaaaart är jag på väg hem och får kramas!!! iiiiihhh :D

vidrigt äckligt

"kungarna av tylösand" kan vara det vidrigaste jag nånsin sett. uschusch. uschuschusch. bara äckligt. för äckligt för att det ska vara roligt. huvva.


huuuur tänkte du där lilla vän??

ibland undrar jag hur en del människor är funtade. har en granne rakt ovanför mig som spelar musik. hög musik. hög musik på så vis att mina väggar dunkar, möblerna vibrerar, och det är omöjligt att sitta och plugga. det i sig är lite konstigt, för det är bara studentlägenheter här, alltså borde hon vara student, alltså borde hon ha ett visst intresse av att kunna plugga?

men, idag gick jag dit och plingade på, och sa exakt vad som händer i min lägenhet när hon spelar så hög musik. hon bad så hemskt mycket om ursäkt, och var tydligen inte medveten om hur mycket det störde. också lite konstigt, har människan inte tittat i sin brevlåda på en vecka, jag har ju lagt en fin liten lapp där om att hon gärna får sänka volymen...

men inte heller det är det konstiga. utan människan frågar seriöst "om det finns någon tid då det är ok att hon spelar så högt?" har hon inte hört vad jag sagt? förstår hon inte innebörden av att mina väggar skakar och att möblerna vibrerar?? menar hon att jag en viss tid på dygnet skulle uppskatta detta mer än annars?? alltså att någon spelar hög musik typ en fredag/lördagkväll är en sak, men hon spelar det alltså alla tider på dygnet, alla dagar i veckan. och sen drar hon på en jäkla bas, det är det som får det att dunka så förbannat.

så nej lilla vän, jag vill helst ALDRIG ha vibrerande möbler! har en granne breve mig som också spelar ganska högt ibland, men inte på långa vägar som hon...från grannen breve kan man höra litegrann sådär att det spelas ganska hög musik, från henne hör jag precis vilken låt det är, plus att hon överröstar det jag lyssnar på hos mig.

nej, det är inte ok. ever!

hang with me

jag är vanligtvis inget jättefan av robyn, men på senare tid tycker jag hon klättrat lite. är väldigt förtjust i hennes "hang with me" tex.

hang with me - robyn

jag åker förresten hem imorron! IMORRON!

just another wednesday

vilken ska fyllas med plugg. yey ;) hehe nejdå men det är en psykologiuppgift den här veckan, och det är favoritämnet så jag överlever nog :P

såå...sätt igång nu då!

blåsigt, regn, fika, sex

jag har en liten fundering. en liten undran. varför går det inte att ha en psykologiföreläsning utan att det dras in på ämnet sex? är det så jäkla sammankopplat? på det stora hela var föreläsningen idag en rätt stor upprepning av vad jag redan läst, så jag hade lite tråkigt. men jag är ju inte mer komplicerad än att jag blir lite road när lärarna kommer in på just sex. det framkallade en del fniss. ibland är man inte äldre än vad man var på sexualkunskapen i högstadiet ;)

en av grejerna som vi fick lära oss idag hade med raggande att göra. speciellt för er killar. är ni intresserade av en tjej, se till att få henne att befinna sig i "måttlig" fara. alltså ingen livsfara, men i en smått farlig situation. rädsla och sexuell upphetsning framkallar nämligen precis samma fysiologiska reaktioner i kroppen. alltså kan man på det sättet få någon att missta sin rädsla för sexuell upphetsning, och därmed tro att man är tänd på den person som råkar befinna sig i närheten under själva rädslo-reaktionen. så helt enkelt, killar, se till så ni är i närheten när en tjej blir rädd, då har ni halva inne ;)

dagen avslutades med en fika på stan. tråkig föreläsning, regn, och blåst gör att man förtjänar lite tröst. sådeså.

Seg föreläsning i kombination med att jag ...

dsc01272 (MMS)

Seg föreläsning i kombination med att jag redan hört det mesta för ett år sen är inte bra! Det leder till spelande på mobilen ;-)


på med boxningshandskar och knäskydd!

jisses alltså. att gå på stan i valtider är som att springa ett jäkla gatlopp! valstugorna är inte att leka med! man ser hur dom kommer närmare, och första instinkten är att kuta för livet. men då blir man ju idiotstämplad, så tekniken är istället att gå snabbat framåt, inte titta åt sidorna, och se hemskt upptagen ut. då kan man klara sig undan. ren överlevnadsstrategi!

anyway...mitt mission för dagens gatlopp var present till mamsen, och mission completed! score till mig!

nu en kopp kaffe och en smörgås. mumsens.

tacobuffe

efter en helt sanslös sittning i fredags är det idag dags för avslutning av rookieveckorna, vilket innebär tacobuffe :D så det är vad jag ska ägna eftermiddan åt...blir nog nice.

nu är det bara några dagar kvar tills jag åker hem också! som jag ska krama på älsk då!

mysmusik

light outside - wakey wakey

torsdag

och jag har supersnygga ringar under ögona. har sovit på tok för lite dom senaste veckorna. sömn har liksom inte varit prioriterat, har liksom inte haft nån lust att sova...haha.

dessutom har ryggen helt lagt av. igår kunde jag inte gå upprätt. jag gick runt som en böjd gammal tant. det gick verkligen inte att räta upp ryggen! högst oangenämt.

men nu dags för lite frukost och sen skoooola!

nej, inte höger

ingen har väl missat att det är val nu här i krokarna. vilket betyder massiva kampanjer och övertalningsförsök från diverse håll. jag vet åt vilket håll jag röstar, och det kommer ingen kunna ändra på. mitt samvete kan inte lägga en röst på moderaterna, även om jag absolut kan se att de har rätt i vissa saker. men det är lite det som är min poäng nu också, måste man vara så nitisk i sin övertygelse, att man inte kan se fördelar med alla sidor? och måste man slänga ur sig det ena argumentet efter det andra om varför andra "röstar fel" och varför man ska rösta det ena eller det andra? varför inte bara låta folk rösta på det dom vill, och sen respektera det?

visst, jag tycker höger-röstare röstar fel. men bemödar jag mig om att hetsa upp mig över det? och försöka förklara varför dom har fel? och hur missförstådd "min" sida är, och säga hur det EGENTLIGEN är? nej. för vad hjälper det? jag blir inte påverkad av övertalningsförsök, så varför skulle jag ge mig på att övertyga någon annan? meningslöst arbete säger jag. jag tror inte på övertalning. skicka ut info om partierna till exempelvis 18åringar (som ju antagligen är dom som är mest osäkra, eftersom dom är unga och förstagångsväljare), och låt dom själva kunna bestämma. inte "tvinga" dom till nåt. inte försöka övertala folk. det blir inte bra. tro på att folk faktiskt kan välja själva, opåverkat, genom att se vad som erbjuds. och för guds skull, se inte ner på folk som röstar annorlunda. dom har ju antagligen an anledning till det.

med det sagt hoppas jag av hela mitt hjärta att herr reinfeldt inte får ännu en mandatperiod. då blir jag lessen. då tror jag det går utför. men det är min personliga åsikt, jag tänker inte tvinga på nån annan den.

därmed inte sagt vad exakt jag tänker lägga min röst på heller.

shopping makes a girl happy

fick tag på snyggaste mörkmörkblåa jeansen och en höstjacka häromveckan! och alltihop för knappa femhundringen :D ett par riktigt mörkblåa jeans utan en massa krusiduller och grejer på är tamejtusan inte lätt att få tag på. men så sprang jag på dom och oj vad dom skrek att jag skulle köpa, hehe. grynt sköna är dom också. och sådär perfekt tajta! it was a good day indeed...hehe


onsdag

vaknade upp till det ganska mysiga fenomenet dimma idag! ger lite spök- och mystikkänsla! ska befinna mig på skolan för någon slags dataintroduktion kvart över tolv idag. tiden innan dess skall spenderas med skolboken. måte få nån ordning på seminarieuppgifterna tills imorron.

so...dags att sätta igång.

sociologiföreläsning och stadsjakt

puh. för lite sömn, följt av en 3timmars sociologiföreläsning, och på det ett flängande på stan och utföra uppgifter för att få poäng leder till viss trötthet när man väl dimper ner i soffan. så nu sitter jag här. och borde öppna skolböckerna. borde diska. men örk int nå! marx och övriga herrar får vänta lite. ska ge mig på några sidor ikväll.

dagens stora lyckade grej är att jag faktiskt lyckades skriva ut seminarieuppgiften på FÖRSTA FÖRSÖKET! det är huuuuge för mig ska ni veta ;) men allt funkade precis som det skulle, varpå jag bidde väldigt väldigt glad. hehe.

that's my day!

mördargrisar

morronpratarna på p3 pratar om att göra en film om mördargrisar. stora 200kilossuggor som är gömda i dimman, och sen helt plötsligt dyker upp. det mina vänner, är roligt att lyssna på ;)


mördargrisar

morronpratarna på p3 pratar om att göra en film om mördargrisar. stora 200kilossuggor som är gömda i dimman, och sen helt plötsligt dyker upp. det mina vänner, är roligt att lyssna på ;)


tidig morgon

jävlar i min lilla låda vad jag är TRÖTT! inte helt bra att somna försent när man har en morronföreläsning...menmen, det ordnar sig! bara en föreläsning, sen ska vi ut och härja på stan, och tävla lite mot samhällsvetare. hä bli' fint dä!

ner med näsan i böckerna

ska alldeles strax köra ner näsan i sociologiboken. fick den idag, och föreläsningen är imorron. grejt. jag har gått in med inställningen att jag ska satsa mer på skolan nu än jag gjort tidigare, eller lägga ner mer energi iaf. som till exempel att läsa inför föreläsningar, och inte bara det man absolut måste inför seminarierna. man vinner rätt mycket på att läsa innan, man förstår så mycket mer av själva föreläsningen. och dessutom förstår man boken bättre om  man har läst och sen får den bättre förklarat på föreläsningen. jag ska alltså bli en ambitiösare student! känns dessutom mer på riktigt nu när jag faktiskt läser till det jag ska bli, och inte bara lösa kurser :) och tänkte försöka att inte sätta mig i situationen att jag måste råplugga dagarna innan en tenta, utan att rätt mycket sätter sig redan tidigare under kursen.

nu. sociologi 2.0.

strike one

så har äntligen (?) det jag väntat på inträffat. jag tappade bort mig på väg till skolan. skulle bara åka dit för att fixa ett passerkort, och tänkte att "om jag åker här, då borde jag komma rätt". tänkte att det borde vara bakvägen till en av vägarna jag ibland åker hem. det var det inte. jag kom helt fel. så jag cyklade runt och körde lite sight seeing istället, så trevligt så! efter en stund såg jag en kille som såg studentig ut, så jag följde efter honom, och mycket riktigt, efter en liten stund tornade skolan upp sig framför mig :D

så nu har jag både sett lite mer av västerås, och skaffat ett passerkort. good day ;)

nu återstår problemet att sätta fast ett chip på det där kortet. I do not know how.

en hel vecka

ja så har en hel vecka gått. en hel vecka har jag nu bott i västerås! och vilken vecka sen. så sjukt intensiv. och en till rookievecka är det, sen kan man fokusera lite på skolan! hehe
ska faktiskt bli skönt när "inskolningen" är över. det är så mycket nu hela tiden, så man hinner liksom aldrig andas. ska bli skönt att få lite rutiner.

första seminariet imorron, och jag är faktiskt klar med uppgiften. den ska inte vara inne skriftligt förräns på torsdag, men jag fick nå ambitiöst ryck och gjorde klart. skrev tom lite mer än vad man behövde. vet inte vad som flög i mig ;)

blir tidig morron imorron också, trots att seminariet är på eftermiddan. dom ska byta lås i mitt hus och jag vill inte bli väckt och överraskad. så det är bara att masa sig upp! tänkte fixa passerkort och sånt på skolan när jag ändå är uppe också.

det var det det!

day 3

och det är för mycket som händer för att jag ska kunna sortera ut vad jag egentligen ska berätta. men för att göra dagens beskrivning kort, så har faddrarna toklurat oss. 2 stycken i klassen går tydligen inte alls i våran klass, utan är faddrar och ligger några terminer före oss. bastards ;) alla blev lurade idag när dom avslöjade sig iaf! sjukt kul! det fortsatte sen med byggande av bäverhydda åt våran maskot berit som är en bäver!

ikväll kårpremiär. blir dock inte sent för min del. satsar på förfesten bara, heldag imorron med ju...och man är ju inte 18 längre så man orkar allt ;)

RSS 2.0