day 2

och det känns lite bättre. man är aningens mindre förvirrad. har pratat med lite mer folk. hittar lite bättre.

dagen har bestått av en massa genomgångar, vilka som är lärare, massa pratpratprat. samt en stadsvandring. så nu kanske man hittar lite på stan också, hehe.

ikväll blir det välkomstfest!

day one!

sådärja. dag ett avklarad. massa info, massa folk, mosigt huvud. har växlat mellan att vilja storböla, säga att jag ångrat mig och åka hem, och en känsla av att det här nog blir bra. blir nog bättre när rookie-veckorna är avklarade och man lärt känna varann lite bättre. vi fick veta att över 1000 personer har sökt programmet, och att vi är riktigt bra som har kommit in, hehe. och dom har tutat i oss vilken bra utbildning det är, hur många bra jobb vi kan få, osv. så på så vis har jag nog gjort rätt iaf, känns som man har stor chans att få jobb :)

så, ja. allt känns lite upp och ner och hit och dit just nu.

slow reaction

jag är verkligen obotligt seg ibland. det har ju pratats en hel del om oskar linnros nu ett tag. jag har läst en massa intervjuer, och läst diverse bloggar, och allmänt hört folk säga att han är väldigt bra. men tro inte jag lyssnat på han. förrän nu. och herrejävlar vad bra han är då! hans "från och med du" är ju grym :D

oskar linnros - från och med du

iiiiiih

ja jisses. nu börjar jag bli lite nervös. lite ångest. lite  illamående. hur ska det då inte bli imorron bitti :P usch...jag är så vek när det gäller ny saker, haha. menmen, skolstart imorron, ska ändå bli kul :) har tom provcyklat vägen så jag inte tappar bort mig, hehe.

känner mig lite lonely nu dock...älskling har åkt hem till falun, så jag är alldeles övergiven nu :(

men hä blir nog bra det här :D

last night

har haft fredagsmys med mamsen ikväll :D är ju faktiskt inte bara boyfriend jag lämnar kvar när jag pyser....så vi har mumsat sushi, kollat lite friidrott, kollat lite doobidoo, och sen bara gjort absolut ingenting. jag har suttit inbäddad i både mamsens kofta och ett täcke, eftersom det var så jäkla förbannat kallt där! hon har stora fönster, så det går liksom aldrig att komma ifrån ett visst drag...och fryslort som jag är så skakar jag ju av köld då ;)

men nu är det dags att gå och sova...stor dag imorron (idag)!! MOVING DAY!

men jag är snart hemma och kramas på mina nära och kära igen. sådeså.

last day home

jahaja. så har sista falu-dagen infallit. imorron bär det av mot studerande breddgrader. har lyckats skaffa mig ett sj prio-kort, adressändrat, fixat med hemförsäkring (eller ok då, har precis fyllt i lappen och ska skicka in den idag), och ska lämna tillbaks biblioteksböcker idag så jag inte åker på en saftig förseningsavgift. är lite att pyssla med när man ska flytta. tack och lov är dock det mesta redan nerkört, bara en endaste liten kartong att ta med imorron :) skönt att kunna komma ner till en helt färdig lägenhet!

tihi.

och nu till dagens pinsamhet. jag gillar darins nya låt. never thought I'd see the day...

lovekiller - darin

skam den som ger sig!

ja så var det dags att ta sig en titt på kurslitteraturen då. bara för att inse att det nog inte kommer bli några nya skor den närmaste framtiden...MEN!! jag har nu lyckats skaka fram några billigare varianter! tack och lov för begagnatsidor :) hittade dessutom på en sida med nya billiga böcker...score :D så nu kom jag under en 1000lapp iaf, vilken i studentvärlden är rena reapriset vad gäller böcker, haha. och det här är bara till första delkursen dessutom...usch och fy. vågar inte köpa på mig hela terminens böcker, lärare har for some reason en förmåga att kunna ändra böcker, vilja ha nyare utgåvor, osvosv. då är det surt om man redan köpt allt!

det känns liksom, bra nu. förväntan, ingen ångest. blir nog bra det här! schemat i början här ser helt ok ut också, kommer inte behöva vara borta från boyfriend och mamsen alltför långa stunder i taget ;)


shaky legs

häromdagen var jag och boyfriend ute och promenerade i skogen. målet var ett utkikstorn, som är gud vet hur många meter högt. och rostigt. och rörde sig i takt med vinden. men gamla brädor som "golv". det var 4 stycken trappor/stegar upp, och vid varje avsats stannade jag med skakande ben, och sa att "nej nu räcker det, jag är nöjd såhär!" dock kom jag faktiskt hela vägen upp till slut. benen skakade hela vägen upp. sen kröp jag mig in till mitten så jag var långt från alla kanter som skulle kunna betyda ett fall mot en ganska säker död.

men oj vad glad jag är att jag gick hela vägen upp! utsikten var verkligen to die for! (hehe). alltså man såg miltals åt alla håll, och vi var en bra bit över trädtopparna! dock så blåste det som in i ******* så det var fruktansvärt läskigt. hela tornet liksom rörde sig, hehe. och det fanns liksom inget som skyddade en från vinden när man var så högt upp.

såhär glad var jag iaf väl uppe:


det var otroligt skönt att komma ner på marken sen...haha

not my ordinary cup of tea

det är nåt med katy perrys nya "california gurls" som jag gillar. den är liksom svängig på nå vis :D och väldigt somrig! och videon är lite kul den med...haha

sooo...
katy perry - california gurls

det bara går åt helvete

trodde jag skulle slippa krångel med skola och sånt nu efter den extremt jävliga vårterminen, då precis allt bara krånglade, och blabla. men nej. nu går det inte att registrera sig på programhelvetet så man får tillgång till schemat. fuck it.

lördag!

så har äntligen den efterlängtade lördan kommit. tjejkväll med bästa flickorna står på schemat :D eller kväll och kväll...vi kör nära på en heldag! mat, prat, alkohol, och sen lite utgång. hä bli finfint dä!




hehe jisses vad mycket bus och tokigheter vi hittat på genom åren..men det är väl så det ska va ;)

jaså är det fredag?

känns verkligen inte som att det är helg på ingång. eller att det är fredag den 13 :P har tvärtom haft en rätt bra dag...ny tv, nästan färdigpackad, varmt ute. lite för varmt dock, eller sådär äcklig fuktig värme. inte helt ok när man nyss har klippt sig ;)

jaja, back to packing...

packing packing

ja idag så var det då dags att börja flyttpacka. kartonger hit och kartonger dit. hur tusan kan man lyckas samla på sig så jäkla mycket saker?? det är ju dock kul att packa upp sen, känns som man har en massa nya saker ;)

en bra dag börjar alltid med lite musik...
4 am forever - lostprophets


ha en bra fredag den 13e! hehe

I made the newspapers!

på vägen mellan falun och borlänge hade ett långtradarsläp vält, och vi åkte förbi. när vi åkte förbi var både poliser och räddningstjänst, tidningar och tv på plats. gick just in på dalarnas tidningar och kollade, och vilken bil är längst fram på bilden om inte våran ;) hahaha


rejäla ådror

så vart man av med en halvliter blod igen då. känns bra att göra en god gärning ;)
vart ett litet blodbad när hon stack in nålen...blodet spruuuutade ut på armen, typ, haha. så nog har man bra ådror iaf :D

och vila och fika ska man göra sen, so who's complaining liksom? :D

nästan på landet

en bra grej med att bo "nästan" på landet är att det alltid finns djur inte så långt bort :D

exempelvis på källslätten där vi tog oss en liten utflykt nu i sommar.





inte är det bara barn som uppskattar att få mysa med såna djur heller ;)

sömnigt!

suck. gick upp vid halv 9, och tänkte att det var skönt att inte sova bort halva dan. satte mig i soffan, donade lite med datorn, och sen somna jag...vaknade 1.5 timme senare och var helt förvirrad! helt full i märken efter soffan också, hehe.

dagens storslagna planer består av att vattna mammas blommor, göra musli, och städa lite. vi tänkte ev bjuda hit lite föräldrar på fika nån dag, och då lär det ju vara städat ;)

kors i taket

man blir ju rent chockad när man går upp och det är soool ute! lite tveksam sol dock, men sol iaf ;)

en fredag i falun

är väldigt dålig med kameran när jag är ute på saker. men hittade lite bilder från en fredagkväll på stan för ett par veckor sen, hallelujah!





dagens tips!

jag har väldigt svårt för ståuppkomiker, och såna som drar skämt för att vara roliga. nej min humor, det är typ "chandler i vänner"-humor. alltså vardagshumor. ironisk humor. inga regelrätta skämt! med det in mind tänkte jag tipsa om en av dom roligare bloggarna som jag verkligen gillar :D
det är spiderchick! precis rätt humor. sådär lagom rolig på nå vis. precis my cup of tea!

shutupshutupshutup!!

hur lång tid kan det ta att klippa en gräsmatta egentligen??? åker runt en sån där gräsklippare man sitter i här utanför, och herrejävlar vad det dånar in!! och då bor vi ändå på 4e våningen, men det stör extremt! dagens ilandsproblem, ja, men nåt måste man väl få klaga på? :P

ledig!

sovmorgon och en oplanerad dag framför mig. vet inte hur man beter sig då ;) storhandling och hemmapyssel behövs dock, och vädret passar ypperligt för det! så skönt att det är slut på sommarjobbandet dock! bara raksträcka kvar till västerås nu...tjohoo!

börjar dagen med en bra låt :D

cinder - she said

it's over!

men usch och fy. här sitter jag i godan ro och surfar runt, och så dyker det upp en getinghelvete och flyger 1 cm från mig!!! är det nåt jag panikar av så är det getingar...dom flesta andra djur har jag inga problem med, spindlar tex är lugnt, men just getingar...alltså jag skämtar inte när jag säger att jag stelnar till totalt och skriker högt! vet egentligen inte riktigt varför jag är så förbannat livrädd för dom...bara blitt stucken 2 gånger. första gången var dock när jag var rätt liten, och av en jordgeting, den elakaste av dom liksom. who knows, kanske är sen dess...

hursomhelst var det inte det jag skulle säga, utan vad jag skulle säga var att nu är det slut! mitt ap-dryga sommarschema is over and done!! och jag överlevde ;)
men tror ni det är skönt nu eller? :D
så ikväll ska det firas med lite vin..hehe


nerdish

jag har mina nördiga sidor. exempelvis gillar jag buffy the vampire slayer ;)
har tom ett favoritavsnitt...det så kallade musikalavsnittet. superkul ;)
HERE you go people.

roar mig med att kolla på det nu när det är lugnt på jobbet..haha

höstkänslor

går ju inte att komma ifrån att man får lite myskänslor i det här vädret. regn bara regn. fast det gör mig inget, jag gillar hösten! inga krav på att man MÅSTE ut och göra saker bara för att det råkar vara fint väder...man får en himla massa gjort hemma, och man kan mysa i sig en varm och skön kofta och tända ljus...underbart ju! visst är sommaren härlig den också, men jag är inget stort fan av sån värme egentligen...så eftersom det nu faktiskt har varit en väldigt varm och fin sommar så gör det inte så mycket att det nu blir sämre väder :)

speaking of myskänsla...här är en av dom bästa myslåtarna ever:

hallelujah - jeff buckley (han gör den bäst tycker jag...)

8.5 timme kvar

jisses vad jag ska SOVA imorron!! sista rycket idag, sen ska jag tamejfan inte ligga tillgänglig för några dagpass på minst en vecka!! ska väl försöka få till några fler extrapass innan jag drar iväg dock, men idag är sista dagen på sommarschemat, fy fasiken så skönt! :D

så imorron är det sova sova sova som gäller! fan ta den som skulle få för sig att väcka mig tidigt imorron ;)

nu jobb!

RSS 2.0