statistik, sjöhästar, och kängurur

vem visste man kunde ha kul på statistiklektioner? tror dock jag har en av dom stördaste klasserna ever, hehe. an nån anledning började det pratas om sjöhästar. detta ledde in på kängurur. och sen in på om pojkkängurusar också har påse på magen, fast dom inte bär på ungarna. då uppkom den underbara teorin att pojkkängururna har påse på magen som dom samlar frukt :D tänk vilken syn, pappa känguru plockar frukt från ett träd, lägger dom i påsen, och tar hem till sin lilla familj. praktiskt ju ;)och vi räknade faktiskt lite statistik också, vi är inte helt hopplösa :P

så många vuxenpoäng!

var på banken idag, för mitt bankkort krånglar. när det var avklarat, frågade banktanten om någon pratat med mig om sparande. jag svarade nej lite avvaktande, och undrade vad tusan hon menade med det. då tog hon fram en massa tabeller och grejer som visade hur mycket pension jag kan få ut om jag börjar spara nu! så totalt oplanerat kom jag därifrån med ett pensionssparande! har faktiskt tänkt fixa det ett tag, men aldrug fått tummen ur...men nu så, rich old lady, that's me! ;)

och just ja. ricky martin har tydligen kommit ut ur garderoben. knappast nån som satte kaffet i halsen över den nyheten va?

slang i armen

jamen sådärja. blod donerat. och lite tom i huvet känner jag mig, hehe. och extremt trött. blev dock mindre påverkad än jag trodde, väntade mig nästan rejäla svimningskänslor, men nejdå, inte så farligt! har dessutom en fullt giltig anledning att hänga i soffan hela dan, dom sa åt mig att bara ta det lugnt resten av dan ;) så nu ska det knapras järntabletter ett tag framåt för att fylla på lagrena :D

hemtenta inskickad och klar också. lite statistikräknande bara så har jag mitt på det torra sen.

som sagt, allt annat än hemtenta in progress

jomen det där höll ju länge. skrev några rader iaf ;)
jag satte på en skiva jag inte lyssnat på på länge. med the killers. och då fick jag en sån jäkla smäll i magen för jag kastades verkligen tillbaka till varför jag köpte just den skivan iaf.
en av låtarna är bara. ja jag vet inte. bäst. vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag hör den.

hela skivan är riktigt bra, precis som deras andra skivor, men just den låten. ja jävlar i min lilla låda. är dessutom extremt lättpåverkad av vissa låtar, för att de kom under en viss period i mitt liv. under ett visst år. och det sitter kvar. och jag skulle inte släppa dom, eller känslorna som fullkomligt exploderar fram när jag hör dom, för allt i världen. jag är bara glad att jag har den förmågan. att bli så påverkad av musik så jag kan börja gråta. det är underbart. ruskigt befriande. och vissa saker vet jag inte hur jag klarat mig igenom utan viss musik (och bra kompisar såklart, men det är en helt annan historia).

voj. jag skulle kunna skriva metervis om vissa låtar, och vilka känslor, minnen, tankar, de framkallar. och jag älskar det. jag är ganska dålig på att uttrycka känslor, eller det har väl blivit bättre med åren, men iaf. om jag bara kunnat spela en låt eller två för vissa personer, och få dom att förstå vad jag menar, hur jag känner, hur jag tänker. så enkelt det hade blivit!!

undrar vad freud sagt om allt det här?
nu blev det lite djupare än jag tänkt mig, men som sagt, vissa låtar drar fram vissa känslor, och det liksom bubblade över. vad jag skulle säga var att lyssna på följande låt god dammit!!

when you were young - the killers

hemtenta in the making

juhupp. så var det dags igen. hemtenta. och vad gör jag? jo jag läser bloggar, facebookar, skriver i min egen blogg, och behövs det verkligen inte akutstädas lite? u see the point? allt annat än hemtentan pågår alltså just nu...men det ska det bli ändring på! har kommit en bit på väg iaf, har precis gjort lite kaffe för att speeda på skrivandet, så nu jäklar skall här ske under I tell ya!håll nu tummarna att jag inte spiller ut kaffe över hela datorn...

early in the morning

och jobb står på schemat! lagom tills att dom flestas arbetsvecka slutar, börjar min, hehe. är dock skönt att vara uppe tidigt och vara pigg (eller nja...) och inte ligga hemma bakis som många andra garanterat gör idag, moahaha.

dessutom är det ju nu ljust när man går till jobbet kl 7 på morron, så helt åt helvete är det inte :D

good morning people!

ännu en invigning

idag var det cykelpremiär minsann, så skönt så :D
fast det betyder ju också att det är slut med lateriet och åka bil...som ju är skönt på sitt vis ;)

menmen, allt som pekar på vår ger jag ett stort hurra :D


biljett införskaffad

sedärja. jay-z till peace & love i sommar är ju faktiskt lite coolt :D
han är ingen jättestor favorit hos mig, men man lär ju se han ändå, bara för att han är så stor, haha.

köpte biljett idag också, lika bra att köpa innan man glömmer bort det och dom tar slut, hehe.


invigning

tjohoooo idag har skinnjackan invigts för i år! underbart ;)


it's about freakin's time!

ÄNTLIGEN kan man ana lite vår!!! plusgrader och sol, det är grejer det :D

ett annat äntligen är att vaktmästarna kom idag och skottade bort snö från takfönstrena så det förhoppningsvis kan sluta läcka in...2 veckor efter att vi ringde första gången. dom jobbar fort ;)

menmen, vår våååår vååååår!!

heja norge

åh åh ÅH vad jag hoppas norrmännen har rätt!!! kolla här bara:


plusgrader OCH sol nästa vecka!!!!!!

håll tummarna!!

olagligt med missfall

men herregud. usa överträffar verkligen sig själva ibland. eller vissa delar av usa iaf.
kolla HÄR bara.


dagens irritationsobjekt

det finns en järnvägsövergång rätt nära mig, som man åker över varje gång man ska någonstans i princip. sträckan ska tydligen vara en av sveriges mest trafikerade, och tro mig, det märks. hursomhelst, lite väl ofta jääääääävlas tågen med en och STANNAR några meter innan övergången. vilket betyder att man blir stående där framför bommarna. både tåg och bilar står alltså stilla. hur tänker dom då??? ok att dom behöver vänta in ett tåg längre fram osvosv, men måste dom stanna INNAN övergången?? gaaaaaaah!!

idag var en sån dag när det stod stilla länge. längelängelänge. så jag och flera andra gav upp och åkte därifrån och tog en annan väg. sånt är inte helt roligt!

omvänt

måndag idag. och nu när alla andra börjar jobba har jag "helg". skumt, hehe. jaja, idag står lasarettet på schemat. ska upp och kolla om jag duger för blodgivning :D har tänkt anmäla mig länge länge, och nu äntligen har jag fått tummen ur. är ju en enkel sak att göra som i bästa fall kan rädda någons liv :)

det är dagens goda gärning det. och så lite plugg på det då. en reflektion om vad en lycklig människa är. inte alltför betungande!


RSS 2.0