demokrati? right....

jaja. presidentval i ryssland. putin vann, indirekt. eftersom mänskan inte själv fick ställa upp en gång till utnämnde han sin bästaste polare till kandidat. och självklart röstar då alla på honom. och troligen är det ju putin som kommer fortsätta styra, fast bakom den här gången. kandidaten för det demokratiska partiet fick 1.4 % av rösterna. och tom han är "godkänd" av dom högst uppsatta, och totalt okänd, allt för att inte vara något hot mot den som "ska" vinna. aningens pinsamt skulle jag nog vilja säga. alla som velat ställa upp har inte ens fått göra det. hur kan ryssland fortsätta vara en diktatur, och stå för det, inför resten av världen, utan att skämmas det minsta? är dom så maktkåta att det inte spelar nån roll att folket mår dåligt och inte vågar rösta på nån annan än den som är kompis med den förre presidenten och ganska garanterat kommer fortsätta styra i samma stil? och varför röstar dom som dom gör? tänk om alla faktiskt skulle rösta på den demokratiske kandidaten. snacka om att putin & co skulle bli förvånade. och resten av världen för den delen. menmen, när alla dom högt uppsatta håller varandra om ryggen, och hur enkelt som helst kan få folk att "försvinna" är det väl inte så konstigt att dom vinner om och om igen. vem vill "försvinna" bara för att man står för sin åsikt liksom? det skulle inte jag heller vilja.

och usa, som ju är så mäktiga. och hela tiden skryter om att dom är världens största demokrati och blabla. varför kan inte dom göra en liten intervention och demokratisera ryssland? nej hur skulle det se ut? det som visats så många bilder på bush och putin där dom skakar hand och ser glada och vänskapliga ut. nej det funkar ju inte. plus att det skulle ju troligen bli ett tredje världskrig om två av världens största och mäktigaste länder skulle bli osams. så det är nog ingen bra idé. men här har ju usa annars chansen att visa sin storhet. så kanske dom också skulle bli lite populärare runtom i världen?

eller så stänger man bara helt enkelt in bush (eller den som nu blir nästa president) och rysslands nya president Dmitrij Medvedev i ett litet rum med en massa saft och kakor och hoppas på att dom kommer ut och inser sina misstag och gör om hela styrelseskicket till något som faktiskt funkar. eller utser mej till president ;P

och nu ser ni hur skadad jag är av pluggandet när jag faktiskt skriver ett helt inlägg om presidentvalet i ryssland. (kolla putins EXTREMT nöjda blick på den bilden, läskigt!!)

men nu ska jag återgå till hur presidentmakten egentligen funkar i usa, frankrike och (surprise!) ryssland.

Kommentarer
Postat av: Anonym

sen när blev du politisktaktiv din mupp?
och inte vilken politik som helst.. RYSSLAND av alla ställen :D

2008-03-05 @ 18:54:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0